Beschermingsverzekering – tips en mythen

Als het gaat om een beschermingsverzekering, kan het moeilijk zijn om feiten van fictie te scheiden. Daarom hebben we besloten enkele van de meest voorkomende mythen te ontkrachten en enkele van de beste tips te delen.

Mythes

Verzekeringsmaatschappijen betalen niet uit

Een van de meest voorkomende mythen over beschermingsverzekeringen is dat polissen zelden worden uitbetaald. Dit is een mythe.

Uit gegevens van de Association of British Insurers (ABI) blijkt dat in 2018 97,8% van alle individuele claims was uitbetaald.

In hetzelfde jaar betaalde de verzekeringssector gemiddeld £ 13 miljoen per dag voor individuele levens-, kritieke ziekte- en inkomensverzekeringsclaims.

De meest voorkomende reden waarom verzekeringsclaims worden afgewezen, is het niet openbaar maken van informatie door de klant.

Zeg bijvoorbeeld dat u niet rookt, terwijl u in feite een sociale roker bent, of vertel uw verzekeraar niet over een mogelijke medische aandoening terwijl u nog steeds wacht op testresultaten van uw arts.

Als u niet zeker weet of een bepaalde informatie relevant is, vertel dit dan altijd aan uw verzekeraar. Het is het risico gewoon niet waard.

Het maakt niet uit of u niet alles aan uw verzekeraar vertelt

U moet uw verzekeraar alles wat relevant is vertellen.

Niet open zijn over iets kan een paar pond van uw maandelijkse betalingen afwerpen, maar kan ook uw beleid ongeldig maken.

Dus als u deelneemt aan een gevaarlijke sport of als u een voorgeschiedenis heeft van gezondheidsproblemen, moet u deze informatie delen met uw verzekeraar.

Veelvoorkomende redenen waarom mensen geen relevante informatie openbaar maken, zijn:

Wachten op een testresultaat

Ze zijn / waren een sociale roker

Niet zeker hoeveel alcohol ze drinken

Antwoordde voor hun partner die niet aanwezig was

Beschaamd om een probleem voor een partner te bespreken.

U kunt uw AOV verzekering vergelijken en aansprakelijkheidsverzekering bestuurders vinden door online te gaan.

De gouden regel is dat als u ergens niet zeker van bent, u dit altijd het beste aan uw verzekeraar kunt vertellen.

Copyright © 2024