Na de brand of ramp: omgaan met uw verzekeringsmaatschappij

Huiseigenaren wiens eigendom is beschadigd of vernietigd, zullen hun verzekering voor verlichting verwachten – met wisselend succes. Hier zijn tien tips om in gedachten te houden tijdens uw interactie met uw verzekeringsmaatschappij en haar regelaars.

1. Krijg een voorschot van de verzekeraar

Als je gedwongen was je huis te evacueren, had je misschien niet de basisbehoeften gepakt – van een tandenborstel tot kleding die je naar je werk kunt dragen. Het beleid van uw huiseigenaren dekt de kosten om deze items te vervangen, maar u hoeft geen claim in te dienen en deze te laten goedkeuren voordat u naar een warenhuis gaat om het pak te kopen dat u nodig hebt voor het kantoor.

Vraag in plaats daarvan uw bedrijf om een ​​voorschot op uw eventuele claim. Vraag een vertegenwoordiger van het bedrijf om een ​​cheque naar u toe te brengen, waar u ook verblijft, of het nu een hotel of het huis van een vriend is. Bewaar de bonnen voor alles wat u koopt en wees redelijk – als u khaki’s en een blazer bent verloren, ga dan niet naar de Armani-pakken (u betaalt uiteindelijk het verschil).

Controleer uw beleid – zelfs als u een “vervangende” verzekering voor de woning zelf hebt, hebt u mogelijk alleen “werkelijke contante waarde” voor de persoonlijke items die zich in uw huis bevonden. Een goede agent zal u hiervan op de hoogte stellen en voorstellen om een ​​goedkeuring te kopen, zodat uw inhoud ook onder een vervangingsbeleid valt. Neem dus de diverse brandverzekeringen goed na.

2. Beveilig uw eigendom thuis

Elk beleid vereist dat u redelijke stappen neemt om de schade aan uw eigendom te minimaliseren. In legalese staat dit bekend als uw plicht om ‘schade te beperken’. Het omvat logische stappen zoals het afdekken van een deel van uw lekkende dak met een plastic zeil totdat u het kunt laten repareren of het water kunt uitschakelen wanneer u een gebroken pijp ontdekt. Uw verzekeringsmaatschappij betaalt deze kosten wanneer u uw claim indient. Andere stappen die u mogelijk moet nemen om schade te beperken zijn:

Stop het smeulende. Neem na een brand, als de structuur nog brandt, contact op met de brandweer om te doen wat nodig is om opflakkering te voorkomen.

Aan boord gaan. Om vandalisme te voorkomen, bouwt u uw eigendom op en overweegt u een draagbaar hek om mensen weg te houden.

Wees waakzaam. Afhankelijk van de situatie moet u mogelijk uw eigendom goed in de gaten houden, controleren op nieuwe problemen en ervoor zorgen dat het niet wordt gestoord.

Copyright © 2023